Maris van Venrooij

Ik ben Maris van Venrooij, ik leid het Centrum voor Heelcontact. Praktijk voor Groei & Bewustzijn
Ik ben geboren in 1967, na mijn middelbare school studeerde ik Sociale Pedagogiek, met aandacht voor getraumatiseerde meiden en mensen uit de psychiatrie.
Ik voelde mij als jong mens depressief en alleen. Door een speling van het lot kwam ik in aanraking met Gestalttherapie.
Ik volgde de Gestaltopleiding Bolt in Nieuwaal.
Daarnaast werkte ik jarenlang als Gestalttherapeut met kinderen, ouders en docenten op basisscholen in Rotterdam en Utrecht.
Na mijn studie Gestalttherapie werd ik docent in het basisonderwijs, schoolde mij in Systemisch Werk waar Familie Opstellingen een onderdeel van is.
Naast het geven van Familie Opstellingen en trainingen, begeleid ik jongeren in levensvragen.
Ik heb 25 jaar ervaring in het geven van Gestalt Art therapie en de laatste 15 jaar heb ik mij ook gespecialiseerd in Systemisch werk en energetisch werk, waaronder Ezel Opstellingen en Natuur Opstellingen en Heelbehandelingen, dat zijn diepgaande massages, die blokkades in het lijf voelbaar maken en helen.
Olflo, Gestalt Art Opleiding in Breda, als trainster van het propedeutisch jaar. Verder ben ik verbonden aan het ambachtscentrum bakkerij Driekant in Zutphen waar ik ook trainingen geef aan medewerkers.
Ik geef als vrijwilliger instructeur Taoïstische Tai Chi  les aan beginners en gevorderden. Ik ben verbonden aan de internationale Taoïstische Tai Chi Vereniging Nederland. De kennis en wijsheid die ik hiermee opdoe neem ik mee in mijn praktijk. Ook ben ik moeder van 2 pubers die mij regelmatig een spiegel voor houden en die mij een hoop wijsheid, frustratie en lol brengen.